Smaczna włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Włoskie restauracje to w Polsce najczęsciej spotykany typ gastronomii. Lubimy włoskie jedzenie bo jest smaczne, sycące i nie jest drogie. Oczywiście najczęściej decydujemy się na pizzę. Mocniej wrażliwi konsumenci kosztują równie pyszne potrawy – tortellini, gnocchi czy włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za prawdziwą restauracją włoską trzeba zwrócić uwagę na elementów: jak wiele składników rzeczywiście pochodzi z Włoch, czy w menu są również nie tak popularne dania, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża wielość smaków i potrawy z wielu zakątków kraju. W dobrej restauracji poczujemy prawdziwy klimat Włoch.
Włoska kuchnia jest prosta, ale to nie znaczy, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Dobre wina włoskie
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która ubiega się do tytułu bycia eleganckim miejscem na gastronomicznej mapie regionu, nie może ignorować trunków. Obiad na włoską modę z całą pewnością powinien zawierać też wino. Lampka alkoholu to dla Włochów standard. w restauracji Najbardziej typowe wina włoskie to toskańskie chianti, lombardyjskie franciacorta a także noto z Sycylii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście ma być rozpoznawana jako faktycznie włoska, musi mieć szeroki wybór win.
Charakterystyczna włoska restauracja
Mając ochotę zrozumieć wyjątkowość kuchni włoskiej bez wątpienia warto wybrać się do restauracji, która potrafi przyrządzić nie jedynie makaron i pizzę.
Zobacz film